Skip links

Home / Specialisaties / Jeugdstrafrecht

Jeugdstrafrecht

Ook minderjarigen kunnen in aanraking komen met het strafrecht. Strafbaar ben je vanaf 12 jaar. Minderjarige tussen de 12 en 18 jaar die een strafbaar feit plegen worden in principe berecht volgens het jeugdstrafrecht. Vaak wordt er gekeken of een zaak, voordat deze bij de rechter komt, afgedaan kan worden middels een reprimande door de politie of een  HALT verwijzing. 

Indien je als minderjarige wordt verdacht van een strafbaar feit en het Openbaar Ministerie de zaak voor de rechter brengt, zijn de regels van het jeugdstrafrecht van toepassing. De kinderrechter beoordeelt of het feit bewezen kan worden of niet en zo ja, welke straf opgelegd kan worden of maatregel.

Indien je als minderjarige wordt opgeroepen voor verhoor wordt er een advocaat aan jouw zaak toegewezen. Deze advocaat kan je voorzien van advies voorafgaand aan het verhoor, bijstaan tijdens het verhoor en bij een eventueel vervolg indien je voor moet komen. Ook indien je wordt aangehouden als minderjarige heb je recht om een advocaat te spreken en aanwezig te hebben bij het verhoor. Een ouder of vertrouwenspersoon mag ook aanwezig zijn bij dit verhoor. In sommige gevallen kun je als minderjarige hiervan afzien.

Binnen ons kantoor zijn er meerdere advocaten die minderjarigen bijstaan in de strafrechtelijke procedures.

Ben je aangehouden of uitgenodigd voor een politieverhoor? Of ben je uitgenodigd voor een OM-hoorgesprek of gedagvaard voor de kinderrechter? Neem dan contact op met ons kantoor.

Gespecialiseerd in strafrecht

20+ jaar ervaring

Persoonlijk contact

Snel schakelen

Resultaatgerichte en ervaren strafrechtadvocaat nodig?

Contact opnemen
Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋