Skip links

Wilde een zwakzinnige patiënte seks met haar ziekenhuisbewaker of was het toch verkrachting?

DEN BOSCH – Juist omdat een vrouw in het verleden al slachtoffer was van loverboys, stond er in het ziekenhuis waar ze even was, een beveiliger voor haar deur. Die moest haar beschermen, omdat ze geestelijk kinds is. Maar juist hij, de beveiliger, zou haar hebben verkracht.

De beveiliger, overmand door emoties tijdens de zitting, zei dat de vrouw ook seks met hem wilde. Ze zouden elkaar tijdens een rookmoment hebben verteld dat ze al langere tijd geen seks hadden gehad, waarna van het een het ander kwam. De officier van justitie vond het geen verkrachting, maar wel ontucht en daarvoor moest hij volgens de officier een jaar celstraf krijgen waarvan de helft voorwaardelijk. De advocaat bepleitte dat het voor de beveiliger onvoldoende duidelijk was dat het ging om een kwetsbare vrouw en benadrukte dat de beveiliger nooit eerder met justitie in aanraking was geweest.


Volledig artikel: Wilde een zwakzinnige patiënte seks met haar ziekenhuisbewaker of was het toch verkrachting? | Eindhoven | ed.nl

De Rooij van Wijk Advocaten

Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan.

Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋