Skip links

Osse vader en zoon ontsnappen aan miljoenenclaim OM

DEN BOSCH/OSS – Ossenaar Lennart K. (72) en zijn zoon Albert K. (51) hoeven de Staat geen miljoen euro te betalen omdat ze tussen 2008 en 2011 in amfetamine handelden. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde donderdagmorgen dat de zoon 11.880 euro moet betalen en de vader helemaal niets. 

Het Openbaar Ministerie wilde aanvankelijk dat ieder 875.000 euro zou betalen, maar in beroep werd dat bedrag al gematigd tot 480.000 euro per persoon. De verdachten waren reeds veroordeeld en hadden gevangenisstraffen gekregen voor de verkoop van verdovende middelen. In een aparte ontnemingsprocedure wilde het Openbaar Ministerie ook het geld terugzien dat er mee verdiend zou zijn. Het Gerechtshof kwam uiteindelijk tot een bedrag van 168.000 euro. De ander verdachte hoefde niets te betalen omdat er geen bewijs was dat hij meedeelde in de winst.


Volledig artikel: Osse vader en zoon ontsnappen aan miljoenenclaim OM | Brabant | ed.nl

De Rooij van Wijk Advocaten

Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan.

Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋