Skip links

Justitie eist maandenlange straffen tegen chauffeurs, ook al koos Sharella (16) zelf voor prostitutie

Een destijds 16-jarig meisje zegt zelf het initiatief te hebben genomen om in 2019 de prostitutie in Eindhoven in te gaan. Ze gebruikte het identiteitsbewijs van haar oudere zus om klanten te misleiden. Dat blijkt dinsdag in de rechtbank in Den Bosch, waar drie chauffeurs niettemin celstraffen tussen de tien en twintig maanden tegen zich hoorden eisen.

21 verdachten verspreid over 3 zittingsdagen moesten zich verantwoorden voor de rechtbank waaronder de verdachte. De chauffeurs werden verdacht van mensenhandel en ontucht met de minderjarige. Ten onrechte zo betoogde de advocaat. De minderjarige koos immers zelf voor het werken in de prostitutie. Van dwang was dan ook geen sprake omdat ze had kunnen stoppen wanneer ze wilde, aldus de advocate.


Volledig artikel: Justitie eist maandenlange straffen tegen chauffeurs, ook al koos Sharella (16) zelf voor prostitutie | Binnenland | ed.nl

De Rooij van Wijk Advocaten

Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan.

Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋