Skip links

Helmondse vechtersbaas met ‘aapachtige loop‘ vrijgesproken van brandstichting

DEN BOSCH – Hoewel slachtoffers en de politie een Helmonder herkennen aan diens ‘aapachtige loop’, ziet de rechtbank niks aparts aan een gefilmde brandstichter. Ze spreekt de Helmonder daarom vrij. Het Openbaar Ministerie wilde drie jaar cel omdat hij volgens het OM december 2018  een rijtjeshuis met slapende bewoners in brand wilde steken.

Een avond vooraf had de verdachte nog gevochten. Op camerabeelden was te zien dat twee mannen vloeistof tegen de pui spoten en in brand staken. De rechtbank vond de herkenning onvoldoende om te komen tot een veroordeling. De verdachte had geen raar loopje. Een jas was niet onderscheidend genoeg. En het proces-verbaal opgemaakt door de politieagenten met betrekking tot de herkenning was ook niet direct opgesteld. De politie kreeg het verwijt dat ook niet in het dossier benoemd was dat het DNA was gevonden op een flesje, maar niet van de verdachte was. Dit alles zorgde voor teveel twijfel en onvoldoende bewijs en dus vrijspraak.


Volledig artikel: Helmondse vechtersbaas met ‘aapachtige loop‘ vrijgesproken van brandstichting | Helmond | ed.nl

De Rooij van Wijk Advocaten

Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan.

Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋