Skip links

Eindhovense ‘terrorist’ die dreigde ongelovigen het hoofd af te snijden is psychotisch en moet naar kliniek

DEN BOSCH – De Eindhovenaar die vanuit Turkije in september dreigde ongelovigen het hoofd af te snijden, is volgens deskundigen ontoerekeningsvatbaar. Ze willen hem een jaar gedwongen in een kliniek hebben, maar het Openbaar Ministerie wil hem beter in de gaten kunnen houden, bijvoorbeeld via tbs. 

De verdachte werd vervolgd voor opruiing tot geweld en terrorisme en kwam via een overleveringsprocedure vanuit Turkije naar Nederland. Hij zou op Facebook allerlei filmpjes hebben gepost waarin hij ongelovigen en de moslims die daarmee om gingen flink aanpakte. De verdachte zei dit in een psychose te hebben gedaan. Volgens deskundigen was de verdachte inderdaad ontoerekeningsvatbaar. De advocaat vroeg om tijdelijke vrijlating, zodat de verdachte behandeld kon worden.


Volledig artikel: Eindhovense ‘terrorist’ die dreigde ongelovigen het hoofd af te snijden is psychotisch en moet naar kliniek | Eindhoven | ed.nl

De Rooij van Wijk Advocaten

Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan.

Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋