Skip links

Dronken chauffeur vindt gewonde man in de berm niet opvallend: ‘Die was misschien ook dronken’

DEN BOSCH – De Belg wist dat hij teveel gedronken had, die avond in maart. En hij zocht ‘dus’ een plaats om te parkeren en zijn roes uit te slapen. Dat zou de Oirschotsedijk kunnen zijn. Maar voor hij stilstond had hij een bakfiets geramd. Die fietser, en zijn eigen passagier, raakten zwaargewond.

De rechters vonden het moeilijk te bevatten. Een bakfiets, zwaargewonde man die probeert te gillen en dat valt niet op? De officier van justitie vond het nogal wat. De alcoholpromillage loog er niet om en zal meer zijn geweest dan de verdachte deed voorkomen. De zaak had al lang gelegen wat maakte dat het Openbaar Ministerie kwam tot een eis van 240 uur taakstraf in plaats van een gevangenisstraf voor de duur van zes maanden. De advocaat vond dit te hoog. Het was niet onlogisch dat de man niet adequaat had gehandeld, hij was immers zelf in schock.


Volledig artikel: Dronken chauffeur vindt gewonde man in de berm niet opvallend: ‘Die was misschien ook dronken’ | Eindhoven | ed.nl

De Rooij van Wijk Advocaten

Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan.

Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋