Skip links

Boos briefje van overleden broer zou vrijbrief kunnen zijn voor ‘witwassende’ Eindhovenaar

DEN BOSCH – Erfenissen kunnen verrassend uitpakken. Een Eindhovenaar denkt in de nalatenschap van zijn broer een letterlijk ‘ga niet naar de gevangenis’-briefje te hebben gevonden. Dat zou in hoger beroep zijn straf van 26 maanden cel grotendeels kunnen uitgummen.

Had de verdachte nu in loondienst gewerkt in het familiebedrijf of niet? De witwasverdenking wierp de verdachte verre van hem. De verdachte had nog wat oude stukken liggen van de inmiddels overleden broer, die ook in het bedrijf werkte. Daar zag hij een ontslagbriefje, opgemaakt door de broer gericht aan de verdachte. De verdachte bleek uit dit schrijven daadwerkelijk gewerkt te hebben voor het bedrijf. Het Openbaar Ministerie hoorde het aan, keek naar het brief, maar was geen expert noch het gerechtshof. Nader onderzoek naar het briefje was dan ook noodzakelijk. Volgens de advocaat kon er maar een conclusie zijn, dat de verdachte wel degelijk in dienst was.


Volledig artikel: Boos briefje van overleden broer zou vrijbrief kunnen zijn voor ‘witwassende’ Eindhovenaar | Eindhoven | ed.nl

De Rooij van Wijk Advocaten

Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan.

Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋