Skip links

14-jarige stak dealer bijna dood met gestolen mes, zijn vrienden moeten jarenlang in de cel

DEN BOSCH – ,,Het is bijna niet te geloven” moet de officier van justitie van het hart als ze de straf formuleert tegen een jongen uit Valkenswaard die in mei dit jaar een dealer bijna doodstak in diens woning bij een overval. Dat mes had hij die middag met twee anderen gestolen in de Action. Hij was de leider. En 14 jaar oud. Hij moet een voorwaardelijk jeugd-tbs krijgen, vindt ze maar hoeft niet achter tralies.

De bedoeling was om de dealer vast te grijpen, stil te houden en knock-out te meppen. Dat verliep alleen anders doen de dealer de prop uit zijn mond kreeg en niet stil bleef. In paniek sloeg de minderjarige verdachte toe en raakte met het steken een slagader. Alleen gingen ze er vandoor, maar kort daarna kreeg de politie twee van de drie verdachten in de smiezen. De derde werd later aangehouden. Op zitting kwam het tot een verklaring. Behandeling had de voorkeur, maar een korte straf was niet uit te leggen aan de maatschappij. De advocaat vroeg de hulpverlening te laten prevaleren.


Volledig artikel: 14-jarige stak dealer bijna dood met gestolen mes, zijn vrienden moeten jarenlang in de cel | Valkenswaard, Waalre | ed.nl

De Rooij van Wijk Advocaten

Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan. Hier komt een korte omschrijving te staan.

Chat openen
1
Welkom bij De Rooij van Wijk Strafrechtadvocaten. Vragen? Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp 👋